Stát se přihlásil ke strategické obnově vodovodních soustav, vodárny to vítají

Asociace vlastníků páteřní vodárenské infrastruktury (AVPVI) vítá rozhodnutí ministra zemědělství Miroslava Tomana zřídit samostatný dotační program na rekonstrukci páteřních vodovodů a propojování vodovodních soustav ve výši bezmála půl miliardy korun. Zároveň upozornila, že je třeba tento konkrétní program udržet dlouhodobě tak, aby mohly být rekonstruovány všechny přivaděče a propojeny vodárenské soustavy v celé republice. 

Číst dál...

Ministr zemědělství Miroslav Toman v rámci své návštěvy Královéhradeckého kraje navštívil i nově vzniklý dispečink, který využívá smart technologie

V nově vzniklém centru je umístěno vodárenské řídící středisko, které dohlíží na běžný provoz vodárenské infrastruktury. Nadstavbou tohoto projektu je však i další nadregionální využití. Centrum může být využíváno pro krizové řízení východočeské vodárenské infrastruktury v případech extrémních klimatických jevů (povodně, sucho, výpadek elektrické energie). Pracovníci dispečinku zde budou mít veškeré informace pro případné nouzové zásobování pitnou vodou, centrum bude řídit využití záložních zdrojů a jejich přesuny mezi regiony.  Nové krizové centrum umožní efektivní řízení vodárenského provozu v celé oblasti.

Číst dál...

Hradecké stromy budou pít ze zavlažovacích vaků

Suchá období během léta by měly stromy v Hradci Králové nyní lépe překonávat díky zavlažovacím vakům. Městské technické služby budou k vybraným dřevinám přikládat speciální pytle, ze kterých je bude voda pomalu zalévat až devět hodin. Správce městské zeleně při výsadbě nových stromů již využívá granulát, který déle udrží vodu v okolí jejich kořenů. Mobilní zavlažovací vaky bude město používat jak u mladých, tak u starších a vzrostlejších stromů, které jsou náchylné na nedostatek vody. 

Číst dál...

Katarína Linczényiová pokořila národní rekord

​Katarína Linczényiová, naše ambasadorka a freediverka zvládla náročný ponor do 77 metrů v kategorii FIM a vyhrála tak zlatou medaili na letní Apnea Games v Řecku.

Číst dál...

Veolia Energie ČR bude spolupracovat na platformě pro uhelné regiony

Moravskoslezský kraj se připravuje na přechod k čistší energii a přihlásil se k evropské platformě na podporu rozvoje uhelných regionů. Do přípravy strategie na zmírnění regionálních dopadů odklonu od využívání fosilních paliv se zapojí i Veolia Energie ČR.

Číst dál...

Veolia rekonstruuje hlavní horkovod v Ostravě-Porubě

V Ostravě vrcholí práce na výměně horkovodního potrubního systému, kterým společnost Veolia Energie ČR dodává teplo z Elektrárny Třebovice do hustě obydlené Poruby. Jedna z největších generálních oprav rozvodů a zároveň investic posledních let probíhá na frekventované Hlavní třídě (dříve Leninova třída), kde se potrubí budovalo počátkem 60. let minulého století. Nové potrubí přispěje ke zvýšení spolehlivosti dodávek tepla ve městě.

Číst dál...

Vodárny hledají stále nové možnosti spolupráce

Zástupci vodárenských společností východních Čech navázali na předchozí spolupráci a spolu s primátorem Hradce Králové a starostou Náchoda se v pátek setkali, aby diskutovali o dalších možnostech. Vodovody a kanalizace Hradec Králové, Vodovody a kanalizace Chrudim, Vodovody a kanalizace Náchod, Vodovody a kanalizace Pardubice, Královéhradecká provozní a Vodárenská společnost Chrudim tentokrát zejména hodnotily nastavenou spolupráci a debatovaly nad možnými dalšími oblastmi.

Číst dál...

REKLAMA