S kartami měla i jejich PIN

Velmi se prodražil sobotní nákup ženě z Rožnovska. S peněženkou ji zmizely i platební karty i jejich PIN. Zloděj stihl několik výběrů.

Číst dál...

Jízda opilého řidiče skončila nehodou tří vozidel

Dnes krátce před sedmou hodinou ráno došlo mezi obcemi Valašské Klobouky a Brumov-Bylnice k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při střetu se lehce zranili řidiči obou vozidel, navíc došlo k poškození dalšího projíždějícího vozidla. Celková škoda se vyšplhala na sto dvacet tisíc korun.

Číst dál...

Prostějov zazářil v celorepublikovém výzkumu Město pro byznys 2018

Prostějov se výborně podnikatelsky rozvíjí, což mu zajistilo vítězství v celorepublikovém srovnání výsledků výzkumu Město pro byznys. Na finálových stupních vítězů ho následují stříbrný Humpolec a bronzové Brno. Výzkum již jedenáctým rokem hodnotí podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy ve všech obcích s rozšířenou působností v České republice.

Číst dál...

Přichází (opět) letní čas. Zabije více lidí než klíšťata, úspory žádné nepřináší

O nadcházejícím víkendu se odehraje jedna z posledních změn času. V noci se soboty a neděli přetočíme často už jen pomyslnou ručičku o hodinu dopředu, takže víkend bude o 60 minut kratší. Takovéto umělé zkracování víkendu (a jeho umělé prodlužování na podzim) však skončí v roce 2021. Evropští poslanci včera podpořili plán na zrušení povinného střídání standardního a letního času právě v roce 2021.

Číst dál...

Jaro na zahradě? Kvalitního kompostu je dost

Technické služby Zlín mají dobrou zprávu pro všechny zahrádkáře. Od dubna se výrazně rozšiřuje okruh těch, kteří si mohou odebrat kvalitní kompost zcela zdarma. Rozšíření nabídky bezplatného odběru svědčí o rostoucí míře třídění biologicky rozložitelného odpadu na území města Zlína.

Číst dál...

Policie hledá důležité svědkyně, mohou se pohybovat po celé ČR

Hradečtí policisté se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při objasnění trestné činnosti, páchané na seniorech. Hledají v této souvislosti dvě důležité svědkyně, které by jim mohly na základě cenných poznatků pomoct při pátrání po neznámém podvodníkovi, jenž se v minulých měsících pohyboval na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Podle zjištění policistů se tyto ženy měly pohybovat v místech okolo polikliniky na Slezském Předměstí, kde neznámý muž v minulosti oslovoval náhodně kolemjdoucí seniory a nabízel jim různé zboží. Jak se později ukázalo, mělo jít ze strany podezřelého muže o předem připravené jednání s cílem vylákat od starších spoluobčanů finanční hotovost.

Číst dál...

Referendum neprošlo. Kvůli špatně položeným otázkám

Návrh na uspořádání místního referenda k vodárenské problematice nezískal podporu zastupitelů města Zlína. Důvod? Špatně položené otázky, které jsou v rozporu s právními předpisy. Pro nevyhlášení referenda hlasovalo 34 zastupitelů, pro vyhlášení dva, dva zastupitelé se hlasování zdrželi.

Číst dál...

REKLAMA