První etapa Dakaru: Ouředníček spokojený, Prokop s problémy

Po technických přejímkách a nedělním nádherném slavnostním startu v hlavním městě Peru se pondělní 1. etapou konečně na plno rozjel 41. ročník Rally Dakar. Organizátoři na začátek připravili pro stovku posádek startujících v kategorii automobilů trasu s 84 měřenými kilometry, vedoucí z Limy do Pisca. Posádce Tomáš Ouředníček a David Křípal #332 se v prologu dařilo a nakonec se umístili na 25. místě se ztrátou deseti minut.

Číst dál...

Z traktory zmizely řetězy i nafta

Během vánočních svátků se stal terčem zloděje v katastru obce Seninka odstavený traktor. Zmizely z něj řetězy a z nádrže i nafta. Škoda přesáhla třicet pět tisíc korun.

Číst dál...

Město Zlín míří na veletrhy cestovního ruchu

Jako atraktivní a k návštěvníkům vstřícné místo se bude město Zlín prezentovat v roce 2019 na sedmi veletrzích cestovního ruchu. Pět z nich se uskuteční na území České republiky, jeden na Slovensku a jeden v Polsku.

Číst dál...

O čem ženy mlčí? Zlínské divadlo uvede Mikve

V očistnou lázeň se bude od 15. prosince proměňovat jeviště Studia Z. Městské divadlo Zlín chystá premiéru intimního dramatu Mikve současné izraelské autorky Hadar Galron. Máme právo plést se do životů jiných? Říkat jim, co mají dělat? O čem ženy mlčí?

Číst dál...

Být, či nebýt? Zlínské divadlo uvede Hamleta

Hru her“, Shakespearova Hamleta, uvede v sobotu 8. prosince v premiéře Městské divadlo Zlín. Herci ji nastudovali pod režijním vedením Zdeňka Duška, který zlínský soubor dobře zná. V minulosti v MDZ nazkoušel například Tramvaj do stanice Touha, Višňový sad, Figarovu svatbu nebo naposledy muzikál My Fair Lady. Do hlavní role obsadil benjamínka souboru Matěje Štrunce.

Číst dál...

Investice. Konkrétní akce, další se rýsují

V roce 2019 zahájí město Zlín rekonstrukci bytového domu na ulici Vodní a bude pokračovat v již zahájených investicích, například v rekonstrukci ulice Česká na Jižních Svazích a jejího okolí. Rýsují se i další velké akce, které chce radnice zrealizovat či stavebně zahájit v nadcházejících čtyřech letech.

Číst dál...

REKLAMA